YouthSection > OSS > Workshops

Workshops OSS 2011

Dette er så årets Workshops. 

Vi håber at vores workshop program falder i alles smag!

Med venlig hilsen

OverskoleStævneRepræsentanterne (verdens længste ord) &
Youth Section Denmark

1. Yoga

Vijnana yoga, er for dig der gerne vil udfordre både krop og sjæl. Vi starter hver dag med at meditere og lave åndedrætsøvelser. I løbet af kurset vil du blive guidet rundt i forskellige almindelige yogastillinger. Det vildeste vi nok prøver er håndstand frit på gulv og at gå i bro. Du skal regne med at komme til at svede, at få lidt ømme muskler og at få strakt kroppen ud i alle kroge.

Medbring egen yogamåtte og gerne et tæppe til den sidste afslappende yogastilling - Savasana (find den på nettet).

Med Venlig Hilsen Tina Fresco.

2. Junglesport

Igen i år er den efterhånden så vellidte og højt respekterede sportsgren “Junglesport” at finde blandt Overskolestævnets workshops. Junglesport er fysisk udfoldelse i naturen - med junglen som ”tema”. På workshoppen skal vi udøve forskellige spil og aktiviteter i skoven, alle med særlige jungleregler.

Blandt de mange aktiviteter på denne workshop vil selvfølgelig være det legendariske og hastigt voksende ”Off-Road Crocket”, som flere af jer nok allerede har stiftet bekendtskab med. Spillet der overrasker, forfører og giver selv de mest garvede Crocket-spillere sved på panden. For at blive en ægte jungleridder må man gå igennem lidt af hvert. Vær derfor ikke bange for at få lidt mudder på tøjet, det er en vigtig del af denne dannelsesrejse.

Vel mødt på Junglesport! Joachim Theils Rasmussen og Søren Kolmos.

3. Newsdesign

- nyhedsformidling, foto & kommunikationsdesign for Mr. News & Mrs. Design

Vi arbejder med kommunikation og gode historier. Som udgangspunkt dækker vi aktiviteterne under stævnet som et nyhedsmedie, men formen, redskaberne og resultatet er delvist op til jer. Mit udgangspunkt er at vi som fundament laver en online nyhedsside med CMS-systemet Wordpress som motor. Her igennem kan vi publicere vores indhold. I bliver inddelt nye små hold hver dag. Vi går på opdagelse og skal videreformidle de historier som vores redaktion synes skal ud til resten af stævnets deltagere.

Vi forsøger at komme hurtigt fra start, bringe nogen historier og involvere de andre elever. Vi skal nørde på den fede måde. Vi starter hver dag med lidt historie, teori og sjove, inspirerende eksempler. Det tekniske niveau tilpasser vi helt jeres ønsker. Det er en fordel at medbringe egen computer og kamera. Vi arbejder på Mac og Windows. Mød os på Facebook (klik her: http://on.fb.me/newsdesign) og læse mere, kom med idéer og mød andre tilmeldte.

Nøgleord: fortælling, billeder, sprog, dansk, typografi, grafisk design, illustration, web, brugeroplevelse, humor, multimedie, markedsføring, feedback, deadline, tværfagligt, teamwork, vågemod, kompromis.

Underviser: Linus Lorentzen, prof.bach. grafisk kommunikation (tidligere elev, Odense 2001) facebook.com/linuslorentzen - linuslorentzen@gmail.com - +45 52 9000 10

4. Melbourne Shuffle

Melbourne Shuffle er en form for dans, hvor man bruger kroppen på en særdeles anderledes måde. Vi vil i løbet af ugen lære jer de basale grundtrin inklusiv diverse avancerede "moves", hvis der er stemning for det. Det er en workshop for alle, da det tekniske bag dansen ikke er særlig krævende. Så kom og lær hvordan man fyrer den af på dansegulvet Melbourne Style.Med Venlig

Hilsen Jens Killstofte & André Staal

5. Personlig udvikling

Workshoppen i Personlig Udvikling (PU) og Teambuilding vil blande sjove lege med filmklip og teori, som let kan anvendes i praksis til at forbedre sin egen, og måske andres, livskvalitet. Jeg vil uddrage essensen fra nogle af de førende og mest anerkendte behandlere/filosoffer. Vil du vide mere om dig selv og få værktøjer til at gøre livet sjovere, så meld dig under fanen. Vil anbefale dette workshop for 11. og 12. klasser og derover.

Med Venlig Hilsen Bastian Friborg.

6. Poppin/Electric Boogie

På Workshoppen Poppin/Electric Boogie kommer man til at lære en masse trin inden for nogle forskellige danse changerer. Jeg hedder Booby og skal være jeres lærer på denne workshop. Jeg er 19 år gammel. Jeg fik et scholarship sidste år på Flow Dance Acadamy som ligger i Danmark. Jeg har vundet en del konkurrencer og er kåret som Danmarks bedste danser inden for det jeg laver. Jeg glæder mig sindsygt meget til at lærer jer nogle danse moves.

Med Venlig Hilsen, Bobby.

7. Tegning

Hej mit navn er Thomas Hinnerup Jensen, jeg er freelancer tegner, illustrator & designer. Jeg arbejder med bogillustration, portrættegning karakter, design til film og spil og grafisk design. Jeg har blandt andet illustreret til bogen.. "Nordisk Mytologi - På opdagelse i gudernes verden" af Jim Lyngvild. Jeg kan byde på en tegneworkshop med mine mange års erfaring fra fantasy tegning.. som det bruge til bøger film og spil. Også klassisk portrættegning vil være et indslag i workshoppen.

Jeg håber i vil deltage og få glæden ved det kunstnerisk & kreativ i tegning. :-)

Med Venlig Hilsner Thomas Hinnerup Jensen.

8. Basket

I denne workshop vil der sjovt nok blive spillet en del basketball. Jeg vil komme til at køre nogle øvelser igennem med jer, men vi kommer til at bruge det meste af tiden på at spille kampe. Der er både plads til øvede og ikke så øvede spillere, så tilmeld jer med godt humør og find jeres konkurrenceånd frem. Tag noget tøj med som I kan svede i, og meget gerne nogle gode sko, som I kan bevæge jer i.

SES

- Nicklas Dam Andersen

9. Le parkour

På Parkour workshoppen skal vi udfordres! Hvordan lærer man at se udfordringerne i stedet for begrænsningerne? Vi kommer til at lære basis teknikker inden for parkour, men også arbejde med nogle at de mere avancerede teknikker som vi kommer frem. Vi skal også prøve at slå os løs i det fri med urban-tricking. Men først og fremmest skal vi ha’ det sjovt – vel mødt til Le Parkour!

Med Venlig Hilsen Alex Holmberg

10. TSG

- TotallySteinerGroove: Anti-Autopilot!!!

Musikken spiller. Ingen lytter, ingen tager ansvar. Ingen interaktion. Autopilot! - og det er forbudt, ellers bliver musikken kedelig, forudsigelig, uinteressant og uvedkommende for det lyttende publikum. På TSG: Anti-Autopilot skal vi arbejde med hvordan man kan få simpel musik til at lyde fantastisk. Jeg tager nogle skønne sange med (f.eks. Björk, Under Byen, Nick Drake m.m.) og dem skal vi kunne spille inden stævnet er omme. Vejen dertil bliver noget anderledes dog. For at lære at lytte, og undgå autopilot, skal vi arbejde med fri improvisation. Vi skal udvikle vores evner til at gå i dialog med hinanden og musikken. Vi skal arbejde med at forholde os til hinandens musikalske input. Vi skal forsøge at skitsere hvad relevante musikalske idéer er og hvordan man udnytter dem. En af lektionerne kommer til at forgå i selskab med Daníel Friðrik Böðvarsson og Kasper Tom. Daníel har bl.a. spillet med Tina Dickow og Kasper er en etableret trommeslager på den eksperimenterende musikscene i Berlin.

Arbejdet med fri improvisation og de medbragte sange bliver ligeligt fordelt. I sidste ende skulle det hele gerne blive god musik. Med Venlig Hilsen, Adi Zukanovic.

11. Graffiti

Graffiti holdet vil være for alle, begynder som øvet, der har lyst til at prøve kræfter med spraydåser. Vi skal lære nogle af de basale tekniker med spraydåser, og så ser vi hvor langt vi kommer. Der vil også være mulighed for at prøve at lave stencils. Der vil altså være mulighed for både at lave normal bogstavs-graffiti, figurer, eller hvad man nu har lyst til at male. Jeg regner med vi bruger den først dag på at tegne skitser sammen og få ideer, og der efter går i gang med at male på nogle opstillede plader de to sidste dage.

Hilsen Tristan Bertram-Nielsen

12. Klatring

Temaet er læren om reb og dets teknikker. Intro til reb, slynger, karabiner, sele knuder og diverse udstyr. Vi skal bygge en to-torvsbro. (en bro man kan gå på og holde fast i af reb).

Vi skal klatre i træer med sikkerhed, lærer hvordan man klatrer op i træet og rapelle ned igen sikkert.

Mission: Byg to-torvsbroer fra træ til træ oppe i kronerne. Plads til 12 elever så skynd jer at melde jer på. Med Venlige Hilsner fra Allan K.

13. Drama

Holdet kommer primært til at beskæftige sig med at improvisere. Vi opstiller forskellige scenarier, både fuldendte og abstrakte og skal så ud fra det improvisere forskellige historier. Både alvorlige og meget sorte og humoristiske. Scenarierne kommer til at have udgangspunkt i mennesker der er pressede og derfor skal overkomme en udfordring. Max 15 elever på holdet så skynd jer at melde jer på! - jeg glæder mig til at arbejde med jer, Andreas Odbjerg.